Cryptocurrency

Wist je dat?

In de tijd dat jij een kop koffie zet, kun je ook een bitcoin kopen!

Dit artikel is voor iedereen die interesse heeft in cryptocurrency. Misschien heb je al een eigen wallet en jaren ervaring. Of je wil graag beginnen en je verdiepen in crypto, ook voor jou is dit artikel. 

Wat is crypto? 
Crypto is digitaal geld wat je in eigen beheer kan houden. Anders dan normaal, is er geen bank voor nodig en dit is revolutionair. Wanneer je begint met crypto kun je kiezen om de munten op een wallet te zetten of dit via een broker laten verlopen. Als je net begint raden we aan om dit via een broker te doen. We hebben hier de beste cryptocurrency brokers van 2021 alvast voor je opgesomd. 

Hoe is crypto ontstaan?
Wanneer je mensen over cryptocurrency hoort praten valt negen van de tien keer de munt bitcoin. Bitcoin is de bekendste en duurste munt die op dit moment bestaat. De munt bitcoin is in 2008 gecreëerd op een forum, destijds was een bitcoin nog gratis. Inmiddels is de waarde van een bitcoin gestegen en betaal je meer dan 50.000 euro voor 1 bitcoin. 

Waarom hebben munten een waarde?
Bij het maken van de munt is er schaarste gecreëerd. Bij het bedenken van de munt hebben ze bedacht een munt te maken die niet gekopieerd kan worden. Zo zijn er van de munt bitcoin 21 miljoen stuks. Je kan een bitcoin opsplitsen waardoor je niet meteen een hele bitcoin hoeft te kopen en het dus ook toegankelijk is voor een kleinere portemonnee. Stel jij hebt 500,- euro te besteden, dan krijg je een klein percentage bitcoin i.p.v. een hele munt. 

Hoe kan ik zelf munten kopen?
Er zijn twee manieren om munten zoals bitcoin te kopen. Dit kan via een eigen wallet of via een wallet van een broker. Een broker is een organisatie die fungeert als tussenpersoon en voor jou de transacties regelt. Je betaalt het een klein percentage voor hun diensten. 

Stappenplan beginnen met crypto

 Stap 1: Kies een broker die bij je past. 

Stap 2: Maak een account aan en log in op het platform. Let op: er kan om een foto of kopie van jouw identiteitsbewijs gevraagd worden. Vul altijd echte gegevens in ga veilig om met jouw persoonlijke gegevens.

Stap 3: Stort geld om transacties te kunnen doen, dit kan via iDeal of een creditcard. 

Stap 4: Bekijk welke munten je graag aan jouw portefeuille wil toevoegen. De waarde van de munt wordt per minuut aangegeven en kan dus iedere keer verschillen. Selecteer de munt die je wil kopen en vul het aantal in. 

Stap 5: Doe een aankoop en koop de munten. 

Antwoorden op vragen over cryptocurrency vanuit leden van de Fire beweging:

Wanneer is het een goed moment om munten te kopen?
Daar is geen antwoord op te geven. De koers is iedere dag en minuut anders. Wel is het raadzaam om naar de grafiek te kijken waarop je kan zien wat de koers de afgelopen dag, week, maand of jaar was. 

Welke applicaties worden het meest gebruikt?
De meestgekozen brokers in Nederland zijn Bitvavo en Binance. Lees hier hoe je bij hun kan aanmelden. 

Er wordt gevraagd of ik wil staken, wat is dit precies?
Staken houdt niks anders in dan cryptomunten uitlenen. Je doet dit aan het netwerk, en hiervoor krijg je een beloning. Wanneer jij dit doet help je mee om transacties te veriefieren en de blockchain te versterken. Het is een vorm van passief inkomen verzamelen. Staken doe je via jouw broker, zoals bitvavo of binance. Je krijgt dit verzoek in de applicatie. 

Hoe verkoop ik mijn munten? 
Ben je nieuw in de cryptowereld? Dan is het handig om goed te weten hoe je cryptomunten kan kopen en verkopen. Je beheerd jouw munten in een wallet, dit is een overzicht van alle munten die jij in bezit hebt. De waarde van deze munten verschilt per moment. Om een munt te verkopen stel je een verkooporder in. Dit houdt in dat je een bepaalde waarde kiest en wanneer de munt die specifieke waarde haalt wordt hij verkocht. Naast dat moet je ook het aantal instellen, verkoop je alle munten of een gedeelte? 

Wat zijn transactiekosten? 
Dit zijn de kosten die gemaakt moeten worden om een transactie te kunnen voldoen. Bij cryptocurrency Binance zijn de transactiekosten 0.10% van jouw order en bij Bitvavo is dit 0.25%. 

Ik wil via een andere manier beleggen? 
Er zijn natuurlijk tal van andere mogelijkheden als jij wil beleggen. Bijvoorbeeld beleggen in vastgoed of beleggen in aandelen

(Visited 1.729 times, 1 visits today)