Vastgoed

Onze woningmarkt knalt uit zijn voegen. Nieuwe huizenkopers zoeken stad en land af naar een goede woning en moeten flink in de buidel tasten. In steeds meer gevallen wordt er met tientallen duizenden euro’s over de vraagprijs geboden. Op deze pagina lees je alle ins en outs over vastgoed. 

Dit artikel lees je in 3 minuten. Na het lezen weet wat investeren in vastgoed is en hoe jij dit ook kan doen.

Misschien staat vastgoed ver van je af, je bent niet de enige. Veel mensen durven nog niet in vastgoed te investeren. Je denkt dat het ver van je af staat en het enorm lastig is om te investeren in vastgoed. Toch blijkt het redelijk eenvoudig te zijn, je moet alleen even tijd nemen om je er in te verdiepen. Ontdek of vastgoed iets voor je is. 

Wat is vastgoed?
Investeren in vastgoed, wat is dat nu eigenlijk? Vastgoed is een synoniem voor ontroerend goed, dit kunnen huizen, winkels of bedrijfspanden zijn. Niet alleen de gebouwen zelf maar ook de grond waar het op staat kan beschouwd worden onder vastgoed. De waarde van grond en panden zijn relatief hoog waardoor het aantrekkelijk is om er in te investeren omdat eigenaren dit geld vaak niet hebben. Wanneer meerdere mensen dit geld wel samen kunnen brengen kan iemand dit makkelijker kopen omdat hij of zij een lange tijd heeft om jou terug te betalen. Je krijgt hierbij zowel jouw investering terug als een extra percentage op die investering. 

Hoe investeer je in vastgoed?
Investeren in vastgoed kan op een aantal verschillende manieren. Je kan zelf een pand kopen en deze verhuren. Of je kan kiezen voor een veiligere manier door te investeren in een vastgoedfonds. Een andere manier is beleggen in vastgoed door middel van crowdfunding. 

Hoe kan ik investeren met weinig vermogen? 
Het grootste vooroordeel over investeren in vastgoed is dat je een groot vermogen moet hebben om in te stappen. Laten we dit gelijk uit de lucht halen, dat is niet nodig. Je kan ook met een klein vermogen investeren in vastgoed. Stel je hebt op de bankrekening 5.000 euro waar je nu weinig rente over krijgt, dan is het slim om dit geld te investeren. 

(Visited 581 times, 1 visits today)