Fire community

Start hier met FIRE

Welkom bij jouw FIRE startpunt. Je staat op het punt om meer te leren over de beweging óf maakt überhaupt voor de eerste keer kennis. Allemaal stellen we dezelfde vraag:

“Hoe zou het zijn als je door het maken van maar een paar keuzes financieel onafhankelijk zou kunnen worden?”

Dit is waar we samen naar streven. Voldoende passief inkomen om te kunnen stoppen met werken en meer eigen keuzes te maken. Dat wil niet zeggen dat je nooit meer gaat werken. Nee, in tegendeel. Veel mensen die FIRE bereikt hebben blijven werken maar doen dat waar ze écht gelukkig van worden. Vrijwilligerswerk, werken in het buitenland of het starten van een eigen onderneming. FIRE staat voor financial independence retire early, het bestaat uit twee onderdelen FI: financieel onafhankelijk zijn en RE: vroeg met pensioen gaan. De meeste fire-aanhangers richten zich op beide delen maar je kan je ook richten op alleen het eerste deel door niet vervroegd met pensioen te gaan maar te blijven werken. 

FIRE creëer je zelf, jij bent in charge 

Fire is meer dan genoeg geld verdienen om financieel vrij te zijn. Het vraagt om durf, aanpassingsvermogen en de juiste stappen te maken om iets anders te doen dan voorheen. Maar je staat er niet alleen voor. De FIRE-beweging is een hechte community van mensen met hetzelfde doel. Wij zijn er voor je met de juiste tools, een stappenplan, inspirerende voorbeelden uit de praktijk én de juiste informatie zodat jij concreet aan de slag kan. 

Een goede start met het FIRE-stappenplan

Iedereen kan Fire worden, maar voor de een wordt het moeilijker dan voor de ander. Als je een hoog salaris hebt is het nou eenmaal simpeler dan dat je onderaan begint, veel moet besparen en misschien daarnaast nog een groot gezin hebt die je moet onderhouden. Toch blijkt uit verhalen van andere fire-aanhangers dat niks onmogelijk is, mits je de wil hebt en goed nadenkt over een goede start met een strategie. En daar helpen je bij door het FIRE-stappenplan. In dit plan gaat het om vier principes die je kan toepassen om jouw fire levensstijl in te richten. 

Wil je gratis het uitgebreide stappenplan ontvangen? Klik dan hier.

Hoe kan je starten met FIRE?

Bekijk de verschillende componenten en richt jouw fire levensstijl in

We hebben een rekentool ontwikkeld om jouw fire-bedrag te berekenen. Klik hier om jouw berekening te doen. 

Maandelijks schrijft de redactie interessante stukken over Fire. Bekijk over welk thema je meer wil weten. Klik hier om te leren en geïnspireerd te raken. 

We hebben diverse tools ontwikkeld omtrent financiële onafhankelijkheid. Bijvoorbeeld een tool om te berekenen wanneer jij fire gaat bereiken. Alle handige  tools vind je hier.

Wil je weten hoe andere leden fire aanpakken? Stel je vraag en lees succesverhalen terug door hier gratis lid te worden van onze community.

in 4 stappen naar FIRE

Intentie
Wat is de huidige rol van geld in jouw leven?
Intentie
Inzicht
Ken je missie
Inzicht
Focus
Zorg voor een goede basis
Focus
Consistentie
Neem consistente kleine stappen
Consistentie

Word lid van de community, het is gratis

Meld je aan bij de fire community en ontvang iedere maand handige tips van andere leden, tools om te berekenen wanneer jij fire gaat bereiken en andere handigheden. Het is gratis en je kan jezelf eenvoudg uitschrijven wanneer jij dit wil. 

(Visited 7.019 times, 1 visits today)